Tan Translations is in the house!

25/10/2012

Tan Translations is in the house!

Efter många om och men på verksamt.se där jag noggrant försökt skapa affärsplan och en massa annat väldigt invecklat så fick jag skickat in min ansökan.

Att det skulle vara så komplicerat (om än väldigt enkelt) hade jag aldrig trott.

 

Man skulle beskriva sin kundkrets och tala om hur man tänkte nå dem osv, plus en mängd andra onödiga saker.

Det svåraste var väl ändå att uppskatta hur mycket den förväntade inkomsten kan tänkas bli, så efter råd från här och där och ett antal googlingar skrev jag 0 kr. Enligt Skatteverkets egen hemsida där det fanns postat en mängd hjälpfulla videos, som jag tittade på allihop, så kunde man uppdatera all sin information när som helst och det uppdaterades då omedelbart. Så det kändes tryggt.

 

Man vill ju inte gärna begå några stora misstag så här i början av sin karriär som egen företagare.

 

Sedan fick jag mail från Skatteverket. De var uppenbarligen bekymrade över ett par punkter i min ansökan. Som sagt så skrev jag 0 kr i förväntad inkomst och detta tyckte de var konstigt. Det skulle bedömas huruvida detta var någon näringsverksamhet som jag skulle bedriva och då jag inte förväntade mig att tjäna något på den så vad var då poängen? En lång mumlande förklaring fick de till svar.

 

Fråga nr 2 var huruvida jag hade några intresenter eller begynnande kundkrets och hur jag hade tänkt att marknadsföra mig.

 

Där måste jag erkänna att jag blev helt ställd. Tonen i mailet och frågorna fick mig att känna mig som om jag bad om ett lån eller bidrag från staten. Jag kände mig väldigt liten.

 

Hur jag skulle gå tillväga för att skaffa kunder eller huruvida jag redan hade några på lut torde väl vara mitt problem att lösa och inte Skatteverkets?

 

Men jag svarade ganska utförligt på frågorna och tydligen var svaren tillfredsställande för idag fick jag svaret att jag nu var registrerad för moms och FA-skatt. Den ängsliga väntan är äntligen över och jag kan börja leta jobb som en liten blå. Jag känner mig uppriktigt ivrig och glad över att få börja jobba igen.

 

Tan Translations is in the house!

RELATED POST

Easy to Customize

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: